Despre videochat se spun foarte multe lucruri. De la fantezii care mai de care mai fabuloase și până la preconcepții care pe femei le fac să renunțe la ideea de a deveni modele încă înainte de a încerca vreodată acest job. Dar niciunele dintre zvonuri nu se compară cu miturile pe care le-am adunat în această listă și despre care am încercat pe cât posibil să lămurim lucrurile pentru a oferi tuturor o viziune mai clară și mai reală despre videochat.

Cât de adevărate sunt zvonurile despre videochat?

#1 În industria videochatului se câștigă foarte mulți bani

ADEVĂRAT. În industria videochatului se câștigă foarte mulți bani. Dacă îți stabilești niște obiective clare de la început și lupți pentru ele, atunci ai toate șansele să-ți rezolvi orice probleme financiare în cel mai scurt timp posibil. Dar pe de altă parte, în industria videochatului competiția este acerbă și pentru că nu câștigi bani decât în schimbul minutelor pe care le petreci online alături de clienții tăi, în conversații private, trebuie să faci tot posibilul să devi mai atractivă și să oferi mai mult potențialilor tăi clienți pentru a-i convinge să te aleagă pe tine.

#2 Este simplu să devii independentă financiar ca model de videochat

FALS. Nu este simplu să devii independentă ca model de videochat decât dacă alegi un studio căruia să-i pese de tine și de bunăstarea ta, precum Studio One și dacă te dedici trup și suflet obiectivelor pe care ți le stabilești. La Studio One cel mai mic salariu pe care îl primește un model este de 5000 de lei, iar în general, primul obiectiv capabil pe care reușesc să și-l taie de pe listă angajatele este un automobil de lux. Ba mai mult, cu un plan bine pus la punct, la Studio One poți chiar în mai puțin de un an să te muți la casa ta și să te bucuri de libertate deplină. Dar toate acestea vin cu un preț, iar lucrurile pe care trebuie să le oferi tu în schimb sunt: seriozitate, disciplină, efort și creativitate.

#3 Meseria de model de videochat este ilegală în România

FALS. Mulți români încă cred că meseria de model de videochat este ilegală în țara noastră, dar în realitate ea este reglementată prin lege și studiourile de videochat înregistrate legal, plătesc la stat impozite de mai bine de un deceniu. Mai mult pentru a le oferi modelelor lor toate beneficiile pe care le au oricare alți angajați din România, studiourile de videochat prestigioase încheie cu acestea contracte de muncă, prin care ele să-și poată desfășura activitatea într-un mod perfect legal și fără teama de a intra vreodată în conflict cu legea. În concluzie, este perfect legal să îți deschizi un studio de videochat în România și de asemenea, să lucrezi ca model în țara noastră.

#4 Videochatul și prostituția sunt unul și același lucru

FALS. Videochatul nu are nimic în comun cu prostituția. În primul rând, ca model de videochat nu te vei întâlni niciodată fizic, față în față cu clienții tăi și de aceea practic nici nu îi poți lăsa vreodată să te atingă. Și atunci, tot ce alegi să faci în fața camerelor, nu este cu nimic diferit față de spectacolul oferit de o actriță, doar că ea se adresează lumii întregi, în timp ce show-ul tău este mai exclusivist, fiind dedicat doar persoanei care te plătește.

#5 Este periculos să lucrezi ca model de videochat

FALS. Studiourile de videochat fac tot posibilul să protejeze identitatea modelelor lor și să le sfătuiesc și pe ele să nu-și ofere datele reale de identificare pe internet. Dacă îți dorești acest lucru, la Studio One de exemplu, poți cere ca persoanele din țara ta să nici nu poată lua legătura cu tine, astfel încât să nu riști să întâlnești o rudă, un prieten sau o cunoștință exact atunci când te pregătești să-ți faci numărul pe internet. Mai mult, dacă nu spui tu clienților tăi în mod expres acest lucru, nimeni nu știe de unde lucrezi și unde te afli. Cu alte cuvinte, este perfect sigur să lucrezi ca model de videochat, mai ales în cadrul unui studio care face toate lucrurile ca la carte.