Videochatul este o meserie foarte populară în România, dar în același timp și extrem de controversată. Popularitatea ei se datorează câștigurilor foarte mari pe care le obțin femeile care își aleg o astfel de carieră, iar criticile apar din cauză că prea puțini știu ce înseamnă cu adevărat să fii un model de videochat. De aceea, în acest articol de la Studio One, ne-am gândit să dăm o definiție acestui job și să explicăm pe larg cu ce se ocupă mai exact o femeie care alege să profeseze în industria videochatului?

Ce este mai exact un model de videochat?
Un fotomodel prin definiție

Aceste modele de videochat sunt femei care știu să pozeze. Ele se cunosc foarte bine și de asemenea știu ce le avantajează și ce nu. Nu ai putea deveni un model de succes în industria videochatului fără să-ți conștientizezi calitățile naturale și să știi cum să le scoți în evidență.

La fel ca un model din revistele glamour, un model de videochat trebuie să arate mereu impecabil, iar pentru acest lucru investește enorm în imaginea sa, atât din punct de vedere financiar, cât și ca timp. Un model de videochat, la fel ca un model din industria modei, merge la sală, își îngrijește pielea și părul și face multe sacrificii pe care femeile cu alte profesii nu le fac ca să arate bine.

O artistă exotică

Din punctul nostru de vedere modelele de videochat se aseamănă enorm cu gheishele. La fel ca și frumoasele japoneze care îți etalează talentele doar de dragul de a-și încânta oaspeții, și modelele de videochat fac tot posibilul pentru a-i face pe cei care le privesc din spatele ecranelor să se simtă bine.

Despre geishe multă vreme s-au născut preconcepții care spuneau că ele ar oferi mai mult decât oferă în realitate oaspeților lor și anume servicii care presupun și un contact fizic. Dar pe măsură ce rolul lor în societate a fost mai bine explicat mulțimii, toată lumea și-a dat seama că geishele nu sunt altceva decât niște femei dedicate artei și frumosului, care știu să scrie, să cânte, să picteze sau pur și simplu să poarte conversații elevate, statutul lor a fost reabilitat. Aceleași provocări le-au înfruntat de-a lungul anilor și femeile care și-au ales să profeseze în calitate de modele de videochat. Dar vremurile s-au schimbat și acum toată lumea știe că un model de videochat, la fel ca o actriță, nu face decât să joace un rol complex, care să încânte privirile clienților săi, dar fără să-i atingă vreodată.

Un terapeut talentat

În calitate de model de videochat singurul mod concret în care poți să câștigi bani este să petreci cât mai mult timp online, în conversații private cu clienții tăi. Cu cât vorbești mai mult, cu atât câștigi mai mult, iar ca să convingi pe cineva să vorbească ore în șir cu tine, trebuie să stăpânești arta conversației. Iar de cele mai multe ori, clienții nu se mulțumesc cu o povestitoare desăvârșită, ci caută în modelul de videochat pe care îl contactează un terapeut cu experiență, care dimpotrivă, să le asculte poveștile și să le ofere sfaturi atunci când este cazul.

De aceea, ca model de videochat, dacă vrei să înveți ceva care te-ar putea ajuta să te perfecționezi, nu-ți strică să descoperi câteva din tainele psihologiei și să afli cum poți să devi terapeut de ocazie pentru cei care te contactează.

O cuceritoare virtuală

Și în final, mai presus de toate rolurile pe care le-am menționat mai sus, un model de videochat este o femeie sigură pe ea, care știe cum să-și cucerească bărbații care o privesc și la rândul ei se lasă cucerită.

Modelele de videochat trebuie să privească această meserie ca un joc de rol, adaptându-se mereu interlocutorului și încercând să-i ghicească cât mai bine acestuia dorințele ascunse. Unor bărbați le place să flirteze, altora le place să-și devoreze cuceririle și altora să fie fermecați. De aceea un model de videochat nu este doar o simplă femeie, ci un simbol al femeii ideale la care visează toți bărbații, indiferent de gusturi.