Nu este chiar simplu să fii model de videochat. Tocmai de aceea modelele de videochat sunt atât de bine plătite în comparație cu angajatele din alte domenii. Pe de altă parte, dacă știi dinainte care sunt provocările acestei meserii și ce trebuie să faci pentru a ajunge un model de succes, atunci ai toate șansele să-ți clădești cariera la care ai visat dintotdeauna și să te bucuri din plin atât de bani, cât și de apreciere.

Prin ce provocări trebuie să treacă un model de videochat și cum poate să le facă față?

#1 Acceptul celor din jur

Multe femei au impresia că dacă vor deveni modele de videochat, vor fi judecate aspru de către cei din jur și își vor păta reputația. Deși în România videochatul este o meserie reglementată prin lege de mai bine de un deceniu și este practicată de un număr impresionant de persoane raportat la numărul total al populației, el încă stârnește multe prejudecăți.

De exemplu, despre videochat se spune des că ar fi o meserie ilegală, pentru că nimeni nu poate înțelege cum o femeie poate câștiga atât de mulți bani doar prin etalarea propriului farmec în fața unor camere de luat vederi. Dar în realitate, un studio videochat care se respectă este un studio care își plătește la timp toate impozitele către stat și își angajează legal modelele, oferindu-le acestora posibilitatea de a beneficia de o asigurare medicală și toate celelalte drepturi pe care le are un angajat în România. Și cu toate că nu excludem șo posibilitatea ca încă să existe studiouri ilegale de videochat în România așa cum există și alte activități ilegale, multe din cele care activează acum pe piață, inclusiv Studio One, lucrează legal, punându-le astfel și pe modelele lor într-o lumină favorabilă.

De aceea, dacă voiai să devii model, dar te temeai de posibilitatea ca cei din jur să nu accepte decizia ta din cauză că munca pe care o prestezi ar putea fi ilegală, explică-le cum stă situația în România și recomandă-le să cerceteze puțin mai profund problema înainte de a emite afirmații false.

#2 Tentația de a munci foarte puțin

Ca model de videochat poți să-ți faci singură programul și să muncești atât cât îți dorești. De aceea, la început cel puțin, multe femei care se angajează în acest domeniu cad pradă tentației de a lucra doar câteva ore pe zi, așteptându-se în același timp să obțină veniturile fabuloase despre care vorbește toată lumea.

Dar în realitate, la fel ca în oricare alt domeniu în care îți poți construi un program flexibil și ca model de videochat trebuie să devii oarecum disciplinată și să muncești ca să câștigi.

Ca model de videochat ești plătită exact pentru timpul pe care îl petreci purtând conversații private cu clienții tăi și de aceea este bine să-ți iei în calcul și o marjă de eroare când îți faci programul, un timp pe care îl consumi ca să-ți inviți și convingi potențialii parteneri să vorbească cu tine.

#3 Primul refuz

În general, bărbații care apelează la studiourile de videochat știu exact ce vor de la modelele cu care intră în contact și de ce preferă să vorbească cu ele și nu cu alte femei. De aceea, odată ce ai ajuns să porți o conversație privată cu un client, șansele ca el să te refuze apoi sau să părăsească conversația după doar câteva secunde sunt aproape nule.

Dar totuși, trebuie să nu excluzi niciodată posibilitatea unui refuz și mai ales, dacă nu ai experiență, să te pregătești din timp pentru primul, deoarece, la urma urmei, lucrezi cu oameni și nicio ființă de pe acest pământ nu este mai imprevizibilă ca noi.

Ca lucrurile să meargă ca pe roate, tu învață toate trucurile la care poate apela un model de videochat ca să-și seducă clienții, dar dacă din întâmplare, cu o oarecare persoană se întâmplă ca nimic să nu dea rezultate, privește refuzul ca pe o șansă de autodezvoltare și gândește-te bine la ceea ce ai putea să faci pentru ca experiența să nu se mai repete.