Ca model de videochat, în ceea ce privește cariera ta, ai două variante: ori te angajezi la un studio videochat, ori îți instalezi o aplicație de videochat și muncești pe cont propriu. La prima vedere, oricare din variante pare o alegere inspirată și la fel de bănoasă, dar în realitate, lucrul la un studio de videochat diferă radical de munca pe cont propriu în calitate de model glamour. Iată în ce fel:

De ce este mai bine să te angajezi la un studio de videochat, decât să lucrezi pe cont propriu?

Munca la studio este legală

Una din primele, dar și cele mai importante diferențe dintre lucrul la un studio de videochat și munca pe cont propriu, în calitate de model, este caracterul activității pe care o prestezi.

Ca model de videochat angajat la un studio, nu trebuie să îți faci griji în legătură cu taxele și alte responsabilități financiare pe care le ai față de stat, pentru că studioul plătește impozitele pentru tine. Astfel, ai parte de asigurare medicală și la momentul potrivit chiar și pensie dacă lucrezi legal.

Pe de altă parte, ca freelancer în domeniul videochatului, lucrând de acasă folosind o aplicație specială, prestezi o muncă ilegală și pe lângă faptul că nu ai beneficiile unui salariat, riști să intri în conflict și cu legea.

Studiourile de videochat îți oferă un mediu propice dezvoltării

Ca model de videochat angajat într-un studio prestigios, nu trebuie să-ți faci vreodată griji în legătură cu decorul din jurul tău atunci când dai drumul camerelor de filmat deoarece într-un astfel de spațiu totul e pus la punct până în cele mai mici detalii și pe deasupra beneficiezi și de suportul unei echipe de specialiști cu multă experiență care te ghidează la fiecare pas.

Chiar dacă ai un talent înnăscut pentru videochat, este dificil să realizezi tot ce îți propui pe cont propriu, fără niciun fel de ajutor de la cineva care a mai făcut acest lucru și în trecut deoarece ești singură atunci când vorbești cu clienții tăi și nimeni nu are cum să-ți explice de ce conversațiile se încheie mai repede decât speri.

Pe de altă parte, în cazul unui studio de videochat, pentru că succesul tău înseamnă totodată și succesul studioului, toți membrii echipei sunt mereu gata să te ajute să te dezvolți și să-ți îndeplinești toate obiectivele.

Pentru un model de succes, imaginea contează și la propriu și la figurat

Cs model de videochat ești plătită exact pentru timpul pe care îl petreci conversând în privat cu clienții tăi, nici mai mult, nici mai puțin. Iar pentru a-i convinge pe aceștia să comunice cu tine cât mai mult, trebuie să le oferi o imagine ireproșabilă și la propriu și la figurat.

Când vorbim de imagine, nu ne referim doar la modul cum te prezinți tu în fața camerelor, la felul în care îți aranjezi părul și machiajul, la hainele pe care le porți, sau la atitudinea pe care o adopți. Imagine în videochat înseamnă și calitatea cadrelor pe care le oferi clienților tăi, care trebuie să se ridice la cele mai înalte standarde.

Dacă ar fi vorba doar de înțelesul la modul figurat al cuvântului imagine, atunci cu siguranță nu ar fi atât de dificil să faci videochat pe cont propriu, dar când imaginea ta implică și aspectele tehnice ale cuvântului, lucrurile se complică.

Standarde diferite

Când faci videochat folosind o aplicație oarecare pentru telefonul mobil, calitatea imaginii pe care poți să o transmiți este pur și simplu calitatea cu care telefonul tău poate filma, o calitate demnă de un amator, dar niciodată pe măsura unui profesionist.

Pe de altă parte, în cadrul unui studio de videochat, imaginea din punct de vedere tehnic capătă caracteristici profesionale deoarece într-un astfel de loc se folosesc camere reale de luat vederi, microfoane, echipament electronic de ultimă generație și tot ce se mai poate găsi într-un studio modern de filmare, pentru a putea realiza un film bun.